5 EASY FACTS ABOUT ISTIRIDYE MANTARı TOHUMU DESCRIBED

5 Easy Facts About istiridye mantarı tohumu Described

5 Easy Facts About istiridye mantarı tohumu Described

Blog Article

Kompost hazırlanırken su olarak klor içermeyen su kullanılmalıdır. Bunun için taşıma su veya doğrudan dere suları kullanılabilir. Klor, istiridye mantarı tohumlarının gelişimini ve verimini olumsuz olarak etkileyecektir.

Kompostu hazırlamak için öncelikle karanlık ve nemli bir oda bulabilirsiniz. Bu profesyonel yetiştirme ortamlarında özel mantarhaneler ya da depolar olmaktadır. Sizler, evlerin en alt odalarını ya da bodrumlarını kullanabilirsiniz.

■ Evde yetiştirmek istediğiniz kültür mantarının kompostunu hazırlamalı ya da güvenilir kuruluşlardan satın almalısınız.

Kalitelitohumları emeğinizle birleştirerek ülkemizde altın değerinde kabul edilenşahane kuzu göbeği mantarları yetiştirebilirsiniz.

Bu zarar kompostun tamamen işlevini yitirmesi, verim kaybı veya mantarhanenin kullanım dışı kalması şeklinde bile olabilir.

Previousörizasyon işleminden sonra kompost havası temiz bir ortamda twenty five ºC sıcaklığa gelene kadar bekletilerek soğutulur.

 İstiridye mantarının ekimi çok önemlidir. Mantarın yetişmesi için hazırlanan ve mantarın gelişmesini sağlayan kompost içine homojen olarak dağıtılması gerekir. Mantar miseli ancak doğru oranlarda karıştırıldığı zaman verimli olur.

Mantar kompostu evde kolayca hazırlanabilir; ancak zamandan tasarruf etmek isteyenler hazır kompost alabilir.

Mantar misellerinin birlikte ekildiği kompost doğa ile bir araya geldiğinde bakterileri kendine doğru çeken bir karışım özelliği taşır. Normalde zararlı yapılardan miselleri koruyan kompost doğada savunmasız hale gelebilir. Bu nedenle de toprağın ekim yapılmadan önce mutlaka çapalanması ve temizlenmesi gerekmektedir.

five milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

Mantarı yetiştirebilmek için kompost hazırlamanız gerekir. İstiridye mantarının pembe, mavi ve altın rengi olan çeşitleri vardır. get more info Gerekli iklim koşulları sağlandığı zaman her yerde istiridye mantarını kolaylıkla yetiştirebilirsiniz.

l Kompost karanlık bir odada tutulmalı bunun yanında her gün bir fileıs fıs lawnımı ile sulanmalıdır.

Antioksidan özelliği ile serbest radikallerin kırılmasında gardenımcı olur. Kolesterolün dengelenmesine katkı sağlar. Antibakteriyel özelliği sayesinde doğal bir antibiyotik gibi bakterilerin yok olmasına lawnımcı olur.

Isıttığınız tavaya zeytinyağını ekleyin ve önceden doğradığınız istiridye mantarlarını tavaya ekleyin. Mantarlar suyunu saldıktan sonra sarımsak ve limon suyunu da ekleyin. 2 dakika ateşte karıştırdıktan sonra tuz, karabiber, pul biber ve taze kekiği de mantarların üzerine ekleyin.

Report this page